מהו הסדר חוב ואיך מבצעים אותו?
כאשר אדם מגיע למצב אשר בו הוא אינו מסוגל יותר להתמודד מול הנושים הרבים אשר להם הוא חייב כספים, כמו בנקים, לקוחות, עובדים וכדומה, הוא יכול להכריז על פשיטת רגל או פשוט (?) להכריז על פירוק חברה מרצון ולקפל ציוד וללכת. אך ישנה דרך טובה יותר. הסדר חוב באופן מתאים לעסק ובכך להציל את העסק מאבדון.
הסדר חוב זהו הסדר חוקי שמאפשר לכל אדם העומד בפני מצב של פשיטת רגל, להגיש בקשת פשרה לפירעון חובותיו. לשם כך די באישור מצד הנושים של לפחות שלושת רבעי מערך סך חובותיו של החייב. מלבד זאת, יש צורך באישור מטעם בית המשפט שיאשר את כל התהליך. אין ספק כי הדבר מהווה הצלה של ממש עבור בתי עסק שכשלו והם אינם מסוגלים לעמוד בתשלומים הרבים המושתים עליהם מכל כיוון ומכל עבר. החל בבנקים וכלה בספקים ובצוות העובדים. כאשר הבקשה תאושר באופן חוקי, יוכל העסק להתחיל להשתקם ולהחזיר טיפין טיפין את החובות לנושים.
הסדר נושים בפשיטת רגל – איך הדבר עובד בפועל?
קיים סעיף מיוחד הקובע כי כאשר אדם בפני מצב של פשיטת רגל הוא יכול להגיש פשרה לכונס הרשמי לפירעון החובות- הסדר נושים בפשיטת רגל. ההצעה הזו אמורה לכלול את כל פרטי ההסדר כאשר הם כתובים וערוכים באופן מסודר במסמך. יש להציע שם גם ערובה לפירעון החוב. הכונס הרשמי יבחן את ההצעה ולאחר מכן ישלח אותו אל כל הנושים של אותו חייב ומלבד זה יוסיף גם תסקיר משלו. לאחר מכן, יכנס את הנושים כולם ויבדוק מולם מי מסכים להסדר ומי מתנגד לו. במקרה ורוב הנושים יסכימו למהלך הוא יקבל את האישור החוקי וכמובן את האישור המשפטי שיאפשר לכל התהליך לצאת לדרך.
נשמע פנטסטי, אך חשוב לדעת כי ישנם מספר הגבלות שהופכות את הפתרון לגן עדן קצת פחות מושלם
- אישור ההסדר לא יוכל לפטור את החייב מחובות שונים אשר עליהם הוא לא יוכל לקבל הפטר על פי צו ההפטר.
- הסדר הפשרה לא יחול על כלל הנכסים אותם צבר החייב לאחר שההסדר אושר בבית המשפט.
- במקרים אשר בהם החייב השיג את ההסדר באופן שקרי או בדרכי מרמה, ובית המשפט יעלה על התרמית, הוא יוכל לבטל באופן מידי את ההסדר.
חשוב לזכור כי מדובר אמנם בפתרון שנראה כפתרון קסם, אך התהליך אינו פשוט והוא דורש עבודה מקצועית רבה. אנשי מקצוע המציעים את הליווי והסיוע בתחום פשיטות רגל, יוכלו לסייע לעסק לצלוח את המשוכה בשלום
לפגישת ייעוץ מלאו פרטים ואחד מניצינו יחזור אליכם בהקדם