הקפאת הליכים - מידע נוסף
כל עסק שנקלע לקושי כלכלי עד כי הוא אינו מצליח לעמוד בהתחייבויות שלו מול הבנקים, מול הספקים, מול העובדים או מול הנושים, יכול מבחינה משפטית לבחור בתהליך שיקומי ולהבריא את העסק עד שהוא יחזור שוב לעמוד על רגליו כבתחילה. מהו הסדר ההבראה וכיצד זה מתבצע בפועל?.
תהליך שמציל את המוניטין של העסק
חשוב שכל בית עסק יהיה מודע לאפשרות כי כאשר הוא יקלע חלילה לקשיים וגלגל ההצלחה יעצור מעט מתנופתו, תהיה לו אפשרות מהבחינה המשפטית להיעזר ולמצוא פתרון שיחלץ את העסק מהתסבוכת אליו נקלע.
לעיתים עלול דבר כזה לקרות כמעט בבת אחת כאשר חובות משתרגים על צווארו של מנהל העסק וההכנסות משום מה אינן מצליחות לכסות את ההוצאות ומכאן הדרך להידרדרות כלכלית קלה ומהירה מאוד.
אז יהיו עסקים שיכריזו על פשיטת רגל ובכך יקוו לסיים את 'פרק העסק הכושל'. אך בעלי עסקים ששמם הטוב חשוב להם והם מאמינים כי העסק שלהם הינו בעל פוטנציאל והוא מסוגל להשתקם ולחזור לעצמו, ינסו בכל דרך להחזיק את הראש מעל המים. גם העסק עצמו ירוויח מהמאבק למען שמירת המעמד של העסק וכמובן גם הלקוחות וכל העובדים בחברה.
כך יכול העסק להמשיך ולפעול כאשר אין עליהם כל איום מצד הנושים והעסק ממשיך להתנהל במתכונת הרגילה ומרוויח כספים מהלקוחות וכאשר הקופה נשארת פעילה יכול העסק להגיע למצב של הבראה של העסק ולהתחיל לשלם ולהחזיר את כל החובות.
אין ספק כי התהליך עשוי להועיל מאוד לכל הצדדים. הן לעסק שכשל והן לנושים שיוכלו לקבל בסופו של דבר את המגיע להם. הם יצטרכו אמנם להתאזר בסבלנות ולהמתין חודשים ארוכים, אך מובן שהדבר הכי משתלם עבורם במצב הזה.
חשוב לציין כי גם הנושים צריכים להסכים לבקשה להקפאת ההליכים מצד העסק ואם ישנה התנגדות מצדם, יוכל בית המשפט שלא לקבל את הבקשה. ניתן לסכם ולומר כי האפשרות של הקפאת הליכים מצילה את העסק מלהפוך לעסק ביש...
לפגישת ייעוץ מלאו פרטים ואחד מניצינו יחזור אליכם בהקדם