הפטר בפשיטת רגל
לאחר הכרזת פשיטת הרגל יכול החייב בכל עת להגיש בקשת הפטר בפשיטת רגל, במסגרת יכול להציע הצעה כספית לנושיו ואף לבקש הפטר ללא הצעה כספית כלשהי. בקשת ההפטר תבחן על ידי הנאמן, הכונס הרשמי ובית המשפט ויבדקו תום ליבו של החייב באופן יצירת החובות, התנהלותו של החייב בהליכי פשיטת הרגל, האם קיימים לזכותו נכסים פיננסיים או נכסי מקרקעין, גובה חובותיו וכן תבחנה עמדות הנושים. בבקשת ההפטר, בניגוד להסדר נושים, אין צורך ברב נשיה בכדי לאשרה. החייב יופטר מכל חובותיו שנוצרו עד יום צו הכינוס [החייב לא יופטר מחובות שנוצרו לאחר מכן] למעט חובות שנוצרו במרמה, קנסות וכן חוב מזונות.
כל בעל עסק עשוי להגיע יום אחד למצב שהוא חש שאין בכוחו להמשיך לגלגל את כל החובות ולשלם את כל התשלומים שהוא חייב. מדובר בסיוט של כל אחד מאתנו. אך יש מה לעשות. ההסדר של הפטר בתהליך פשיטת רגל יכול להציל את המצב במקרים מעין אלו.
אימתו של כל אדם ובייחוד של בעלי עסקים שמשקיעים כספים רבים ומגלגלים אלפים ועשרות אלפים בכל חודש, זהו הסיכון להגיע למצב של פשיטת רגל. כולנו מנסים לצוף ולשמור את הראש מעל המים ולא להיקלע למערבולות כלכליות עמוקות ומסוכנות מידי. אך מה לעשות? לא תמיד הכול נמצא בשליטה שלנו ואנחנו עלולים חלילה למצוא את עצמנו יום אחד בפני בור ענק של חובות עצומים כאשר יש לנו חובות מול הבנק ומול הספקים, מול העובדים וגם מול הלקוחות. מה עושים במקרה שכזה? כאן יש את האפשרות פשוט (פשוט?) להכריז על פשיטת רגל. אך כמובן שזה לא ממש פתרון טוב לעסק. להתקפל וללכת זה לא יהיה הפתרון המוצלח. אז מה כן אפשר לעשות? בדיוק לשם כך קיימת האפשרות של הגשת בקשה של הפטר בפשיטת רגל
איך מגישים בקשת הפטר?
כאשר חייב רוצה לנסות לממש את האפשרות של בקשת זו עליו לקבוע תור בלשכה של הוצאה לפועל. שם ישנו מסלול מיוחד של הגשת בקשות מן הסוג הזה. החייב יגיש את בקשתו וימלא מסמכים שונים, שאלונים מפורטים ויצרף גם א המסמכים הרלוונטיים והבקשה שלו תועבר לבדיקת כל הנוגעים בדבר.
מי יכול ליהנות מבקשת ההפטר בתהליך פשיטת רגל?
כל אדם שעומד בשלב של פשיטת רגל והוא חייב בהוצאה לפועל, יוכל ליהנות מבקשת ההפטר, אך רק אם הוא עומד בכל התנאים הבאים:
- עדיין לא החל כל תהליך של פשיטת רגל בעניינו של החייב.
- החייב היה מוגבל באמצעים במשך לפחות ארבע שנים ברצף לפני שהוא פנה להגיש את בקשת ההפטר.
- החובות של מגיש הבקשה לא יעלו על יותר מ – ארבע מאות ואלף שקלים לנושה אחד.
- סכום החובות של החייב בעת שהוא מגיש את בקשת ההפטר לא יעלה על הסכום של 800.000 ₪. זה כולל את סך כל החובות שלו גם אלו שאינם מנוהלים בהוצאה לפועל וגם אלו שלא יכולים להימחק מסיבות מסוימות במהלך ההסדר של הפטר בפשיטת רגל.
- לחייב אין כל נכסים שהם בעלי ערך אותם ניתן למכור או לעקל. התנאי הזה אינו כולל את ההכנסה הקבועה או את המשכורת ממנו הוא מתקיים.
- החייב עמד בכל התשלומים בשלוש השנים שקודמים להגשה של בקשת ההפטר. במקרים מסוימים יהיה רשאי רשם ההוצאה לפועל להחליט אחרת מתוך התחשבות בנסיבות.
הבקשה היא לא בקשה שנענית באופן אוטומטי. קיימים הרבה סייגים שלא כאן המקום לפרטם אשר אלו עשויים לעכב את קבלת הבקשה בבית המשפט והיא לא תאושר לבסוף.